Přednosta klatovského okresu bude možná odvolán

21. 11. 2001 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Vnitro se o klatovský okresní úřad začalo zajímat poté, co mu byl postoupen případ výběrového řízení na ředitele Nemocnice s poliklinikou v Klatovech...


Klatovy/Praha - Ministr vnitra Stanislav Gross zvažuje odvolání Ivana Petrů, přednosty Okresního úřadu v Klatovech. Včera to potvrdil tiskový mluvčí ministerstva Jiří Hájek.

Vnitro se o klatovský okresní úřad začalo zajímat poté, co mu byl ministerstvem zdravotnictví postoupen případ výběrového řízení na ředitele Nemocnice s poliklinikou v Klatovech. O přešetření okolností konkursu požádal šéfa resortu zdravotnictví poslanec Milan Ekert a členové Lékařského odborového klubu v nemocnici. Bohumil Fišer po čase konstatoval, že výběrové řízení neproběhlo v souladu s příslušnou vyhláškou. Poté jeho úřad celou kauzu postoupil ministerstvu vnitra.

„Zatím mohu pouze konstatovat, že pan ministr zvažuje odvolání přednosty klatovského okresního úřadu. Nejsem schopen říci, do jaké míry je jeho úmysl vážný, kdy by měl být případně realizován, ani to, zda ke svému rozhodnutí dospěl pouze na základě prošetření výběrového řízení, či zda svou roli sehrály i další okolnosti,“ uvedl Jiří Hájek.

Ministerstvo vnitra se tímto případem zabývá již od počátku září.

IVANA HARANTOVÁ, Plzeňský deník, 21.11.2001

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?