Příbramská nemocnice chystá rekonstrukci porodnice za 68 mil. Kč

8. 9. 2014 8:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Příbramská nemocnice plánuje rekonstrukci porodních sálů. Na opravu porodnice a jejího zázemí potřebuje získat 68 milionů korun, o investiční prostředky žádá Středočeský kraj.


ČTK to řekla mluvčí nemocnice Monika Boušková. Hejtman Miloš Petera (ČSSD) podle ní při své dnešní návštěvy Příbrami přislíbil projektu podporu.

Porodnice je zatím umístěna v jednom z dosud nerekonstruovaných pavilonů původního monobloku, a tak po stavební stránce odpovídá polovině minulého století, kdy byl monoblok poprvé otevřen pacientům.

Výsledkem plánovaných úprav by mělo být prostorné pracoviště s porodními pokoji a bezpečným a zároveň příjemným zázemím pro rodičky, jejich doprovod a také pro odborný personál.

Porodů v Příbrami v posledních letech přibývá. V roce 2012 registrovala nemocnice 940 porodů, loni 960 a letos byl podle ředitele Stanislava Holobrady zaznamenán šestiprocentní nárůst.

Porodnici stále častěji vyhledávají budoucí maminky i z jiných regionů. Představují skoro čtvrtinu z celkového počtu rodiček, nejvíce jich přijíždí z Prahy.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?