Primář z mladoboleslavské nemocnice dostane odstupné 1,2 mil. Kč

28. 7. 2015 8:16
přidejte názor
Autor: Redakce
Klaudiánova nemocnice v Mladé Boleslavi v pátek odvolala primáře chirurgického oddělení Tomáše Vernera. Nemocnice vypsala na pozici nového primáře výběrové řízení, bývalý primář dostane nestandardní odstupné 1,2 milionu korun. ČTK to řekla krajská radní pro zdravotnictví Jiřina Fialová (KSČM). Bývalý primář měl podle ní výši odstupného uvedenu ve smlouvě.


Nemocnice loni hospodařila asi s pětimilionovým ziskem, který použila k úhradě části ztráty z minulých let. Za prvních pět měsíců letošního roku hospodaří s kladným výsledkem v řádu několika milionů korun.

Podle Fialové v jiné krajské nemocnici žádný primář smlouvu s podobným odstupným nemá, smlouva byla sepsána ještě za minulého vedení nemocnice. Verner byl podle mluvčí nemocnice ve funkci zhruba deset let. „Z toho oddělení odcházejí zaměstnanci, nejen lékaři, ale i sestry. Nejsou spokojeni s vedením pana primáře a tím pádem vlastně nemůže být spokojen ani ředitel a představenstvo,“ řekla ČTK Fialová.

Nemocnice podle ní ještě zvažuje, jestli bývalého primáře ponechá na místě řadového lékaře. „Teď zvažují, jestli vůbec neukončí i pracovní poměr s doktorem, protože to má negativní vliv na další,“ dodala Fialová.

Podle středočeského hejtmana Miloše Petery (ČSSD) kraj zatím zkušenost s výplatou podobného odstupného v krajské nemocnici nemá. „Je to pro nás nová situace. O tom, jak budeme postupovat, se poradíme s ostatními členy rady kraje a s naším právním oddělením,“ uvedl Petera.

Mluvčí nemocnice Kamila Hamáčková ČTK řekla, že odvolání primáře bylo nutné pro zachování dalšího chodu chirurgického oddělení. „Pan primář měl jako jediný z nemocnice uzavřenou smlouvu, která nebyla úplně standardní,“ uvedla. Výběrové řízení na nového primáře chirurgického oddělení má podle Hamáčkové skončit přibližně do poloviny srpna.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?