Primáři ve zlínské nemocnici mají měsíčně od 89.000 do 300.000 Kč

16. 5. 2017 8:28
přidejte názor
Autor: Redakce
Primáři v Krajské nemocnici T. Bati ve Zlíně si měsíčně včetně odměn přijdou na 89.000 až 300.000 korun. Většina jich má mzdu od 100.000 do 200.000 korun.


Na zasedání krajského zastupitelstva to řekl zlínský hejtman Jiří Čunek (KDU-ČSL). Hejtmanství se podle něj bude snažit vyrovnat mzdy ve všech čtyřech krajských nemocnicích tak, aby v rámci jedné profese či funkce nebyly tak výrazné rozdíly. Členka představenstev nemocnic Lucie Štěpánková, která je zodpovědná za personální oblast, podle Čunka připraví nový plán odměňování všech pracovníků všech nemocnic.

„Chceme, aby nedocházelo k excesům, které nemají odůvodnění,“ uvedl Čunek. Podle něj kraj platí dobře lékaře, hůře je na tom střední a pomocný personál nemocnic. „Především v pomocném personálu jsou platy hodně malé,“ dodal Čunek. Chystané změny souvisí s novým vedením nemocnic.

Čtyři krajské nemocnice Zlínského kraje mají nově společné představenstvo v čele s Radomírem Maráčkem, který byl dříve ředitelem lázní Karlova Studánka. Jeho a Štěpánkovou doplňují v Kroměříži, Vsetíně a Uherském Hradišti ředitelé, ve Zlíně bývalý ekonomický náměstek Uherskohradišťské nemocnice Vlastimil Vajdák.
Hejtmanství chce kromě vyrovnání mezd také snížit náklady na nákup materiálu a nakupovat ho společně pro všechny nemocnice. Vajdák uvedl, že společné nákupy už začínají. „Úspory budou vidět až ve druhém kvartále,“ řekl zastupitelům Vajdák.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?