Příplatek za směnnost

12. 8. 2008 17:31
přidejte názor
Autor: Redakce
"Pracuji jako ošetřovatelka ve třísměnném provoze. Jaké služby musím odpracovat, abych měla nárok na přípatek za směnnost za měsíc?" ptáse čtenářka Zdraví.Euro.cz v právní poradně. Odpověď právníka čtěte v článku...


Právní poradna Zdraví.Euro.cz

Pracuji jako ošetřovatelka ve třísměnném provoze. Jaké služby musím odpracovat, abych měla nárok na přípatek za směnnost za měsíc?

Odpovídá Mgr. Jiří Knott, ministerstvo zdravotnictví

Za práce vykonávané střídavě ve dvousměnném, třísměnném nebo nepřetržitém provozním režimu, tedy v režimu, kdy se zaměstnanci pravidelně střídají ve směnách, přísluší zaměstnanci podle § 8 a přílohy č. 4 k nařízení vlády č. 564/2006 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě, zvláštní příplatek ve výši stanovené zaměstnavatelem v rozpětí od 400 do 1000 Kč měsíčně.

Pokud zaměstnanec vykonává v měsíci práci po dobu kratší než činí stanovená pracovní doba (v třísměnném a nepřetržitém pracovním režimu 37,5 hodiny týdně), zaměstnavatelem určená částka se přiměřeně krátí.

Počet odpracovaných nočních či odpoledních směn přitom není podstatný. Rozhodující je naplnění stanovené pracovní doby a pravidelné střídání zaměstnanců ve směnách.

www.Zdravi.Euro.cz

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?