Pro léky jen do lékárny

31. 1. 2005 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Tvrdý souboj s Českou lékárnickou komorou (ČLK) čeká Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Komora vyzvala 27. ledna dopisem antimonopolní úřad, aby z neověřených údajů v médiích nevyvozoval nesprávné závěry o plošné vině lékárníků...


PRAHA (try) -

Tisk informoval, že lékárníci tlačí dodavatele volně prodejných přípravků, aby si vybrali jen jednoho odběratele, buď lékárny, nebo jiné obchody.

Úřad požádal lékárníky, aby zastavili protisoutěžní jednání. „ÚOHS rozhodl bez znalosti věci. Zvažuji trestní oznámení pro šíření pomluvy, řekl týdeníku EURO prezident lékárnické komory Lubomír Chudoba.

Dodal, že komora podala několik stížností k antimonopolnímu úřadu v jiných záležitostech, které dosud zůstávají nevyřešeny.

Nyní ÚOHS podle Chudoby bez ověření skutečností podlehl tlaku firmy Droxi, provozující doplňkový prodej.

„Napíšu předsedovi ÚOHS Bednářovi, že jeho úřad nemá odbornou kapacitu úředníků k tomu, aby rozhodoval v některých zdravotnických záležitostech, dodal Chudoba.

Před verdiktem ho podle jeho slov nikdo z antimonopolního úřadu nekontaktoval, aby si názor či stanovisko komory alespoň vyslechl.

„Distributoři doplňkových přípravků jsou lékárnami zastrašováni, že pokud budou dodávat zboží i k nám, nebudou jim je lékárny prodávat, řekl týdeníku EURO ředitel sítě Droxi Vít Podešva.

EURO

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?