Proběhlo první zasedání správní rady VZP

18. 12. 2012 8:26
přidejte názor
Autor: Redakce
Nový generální ředitel Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP) Zdeněk Kabátek (ODS) bude mít měsíční plat 225 000 korun. Schválila to správní rada VZP, která včera poprvé zasedala pod vedením nového šéfa rady a náměstka ministra zdravotnictví Petra Noska. ČTK to řekl jeden ze členů třicetičlenné správní rady. Dodal, že opozice se při hlasování převážně zdržela. Nosek ČTK potvrdil, že správní rada schválila dnes řediteli základní plat.


Nový generální ředitel Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP) Zdeněk Kabátek (ODS) bude mít měsíční plat 225.000 korun. Schválila to dnes správní rada VZP na prvním zasedání pod vedením nového šéfa rady a náměstka ministra zdravotnictví Petra Noska. ČTK to řekl jeden ze členů třicetičlenné správní rady. Dodal, že opozice se při hlasování převážně zdržela. Nosek ČTK potvrdil, že správní rada schválila dnes řediteli základní plat.

Stejný plat jako Kabátek měl Pavel Horák, který se na listopadovém jednání správní rady k 1. prosinci funkce vzdal.

Podobně jako on by k měsíčnímu platu měl mít Kabátek, který dosud pracoval jako ředitel odboru na ministerstvu zdravotnictví, roční odměnu, která může dosáhnout až šestinásobku jeho platu, tedy 1,35 milionu.

Správní rada dnes výši roční odměny pro ředitele podle Noska neprojednala. „Shodli jsme se, že k ročním odměnám je potřeba stanovit kritéria a parametry, takže budou projednána až na lednové správní radě,“ řekl Nosek.

Správní rada se dnes zabývala také probíhajícím prodejem budov a smlouvami se společností IZIP. Jednání o prodeji budov přerušila už při minulém zasedání, chtěla doplnit parametry prodejů. „Bylo to projednáno v pracovní skupině pro investice, materiály byly doplněny, věc byla projednána pozitivně a dnes to správní rada vzala na vědomí,“ řekl Nosek.

Ke kauze IZIP uvedl, že vzhledem k tomu, že celá kauza, rozsah materiálů i historických smluv je poměrně rozsáhlý, požádal ředitel Kabátek o čas, aby se s materiály mohl podrobně seznámit. Správní rada s tím souhlasila.

Sporný projekt internetových zdravotních knížek IZIP dlouhodobě kritizoval ministr Leoš Heger (TOP 09). VZP po vypovězení všech smluv obnovila smlouvu se společností IZIP pouze na provoz portálu, kterým komunikuje s lékaři, nemocnicemi a klienty.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?