Rada odvolala ředitele Baťovy nemocnice i její představenstvo

2. 12. 2008 8:09
přidejte názor
Autor: Redakce
Rada Zlínského kraje dnes odvolala předsedu představenstva a ředitele Krajské nemocnice T. Bati Zdeňka Mikelu. Ve funkcích ho vystřídá Petr Pšikal. ČTK to sdělila mluvčí Baťovy nemocnice Karla Havlíková. Podle informací ČTK rada z funkce odvolala i ředitele Kroměřížské nemocnice Františka Fuita. Vedení Zlínského kraje se k rozhodnutí nechtělo vyjadřovat s tím, že odůvodnění podá na úterní tiskové konferenci...


Rada dnes odvolala celé představenstvo zlínské nemocnice. Posty tak vedle Mikela museli opustit také Bohumil Janík a Miroslav Kunzfeld. Novými členy představenstva se vedle Pšikala stali Jiří Procházka a Lubomír Doležel.

Petr Pšikal má s vedením nemocnice zkušenosti. V minulosti několik let stál v čele nemocnice v Kroměříži. Tu podle informací ČTK nyní povede bývalý ředitel Krajské nemocnice T. Bati Pavel Calábek.

Zlínský kraj vlastní jako stoprocentní akcionář čtyři nemocnice. Dnešní personální změny se nedotkly Uherskohradišťské nemocnice, kterou vede Antonín Karásek, a Vsetínské nemocnice, v jejímž čele stojí Martin Metelka.

Jednání o nemocnicích je prvním po podzimních volbách, které ve Zlínském kraji vyhrála ČSSD. Hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák (ČSSD) ihned po své zvolení uvedl, že prověří profesní způsobilost jednotlivých vedení krajských organizací. Připustil tehdy, že zejména v oblasti zdravotnictví z toho určité změny vyplynou.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?