Rada Ústeckého kraje navrhla odvolání ředitele Krajské zdravotní

6. 9. 2013 8:14
přidejte názor
Autor: Redakce
Rada Ústeckého kraje doporučila odvolání ředitele Krajské zdravotní (KZ) Edvarda Reichelta. Společnost spravuje pět velkých nemocnic v regionu. Doporučení rady ve funkci valné hromady není závazné, představenstvo ale bude podle radního Ladislava Drlého (KSČM) nejspíš souhlasit.


„Rada ve funkci valné hromady doporučila zvážit setrvání pana ředitele Reichelta ve funkci,“ řekl ČTK Drlý, který je zároveň místopředsedou představenstva KZ. Podle stanov ředitele odvolává právě představenstvo.

„Nicméně já si myslím, že vztahy mezi představenstvem a valnou hromadou jsou natolik dobré, že s ní nebude představenstvo bojovat,“ dodal radní.

Podle Drlého je jedním z důvodů špatný mediální obraz společnosti. Je často často kritizovaná kvůli způsobu zadávání veřejných zakázek, obdržela už i několik pokut. Soudí se kvůli nim i s ministerstvem financí, napadla žalobou i rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Peníze by měla vracet i Regionálnímu operačnímu programu Severozápad.

Hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček (KSČM) serveru iDnes řekl, že je třeba lépe nastavit i hospodaření KZ. Odvolání Reichelta je navíc podle něj na stole už dlouho. Od nástupu nového zastupitelstva, a tudíž i představenstva, například společnost zrušila kritizovanou zakázku na kompletní zajištění IT služeb na deset let za několik miliard korun nebo zakázku na úklid nemocnic za 200 milionů, jejíž vítěz byl vybraný pomocí losování.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?