Radní vybrali nového šéfa Městské nemocnice Ostrava

21. 6. 2011 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Na změny by se měli připravit pacienti a zaměstnanci fifejdské nemocnice a městské záchranky. Ostravští radní tvrdí, že na změny k lepšímu.


Aby nemocný putoval od doktora k doktorovi, než narazí na toho správného, který mu pomůže, nebo dlouhé minuty čekal na převoz sanitkou, tak to by se už na Fifejdách nemělo stávat.

Městská nemocnice Ostrava se za deset dnů sloučí se sousední městskou záchrannou službou, sloučená organizace bude mít nového ředitele. To podle ostravských radních povede k větší efektivitě práce zdravotníků.

Nového šéfa vybrali ostravští radní včera. Bude jím stávající ředitel novojičínské nemocnice a primář ostravské záchranky Tomáš Nykel. V ředitelském křesle nahradí zubního lékaře Jana Zháněla. Ke sloučení dojde k třicátému červnu.

Jak se to projeví v péči o nemocné? „Pacienti by měli být spokojenější. Nemocnice i záchranná služba by měly fungovat efektivněji. Předpokládám také lepší komunikaci ve všech směrech,“ uvedla náměstkyně primátora pro zdravotnictví Simona Piperková (ČSSD).

Dodala, že při výběru nového ředitele nemocnice byli radní jednotní. Vybírali ze čtyř kandidátů, kromě Nykla a Zháněla se o post ucházel také bývalý náměstek ředitele pro léčebnou péči fifejdské nemocnice, kožní lékař Petr Zajíc, a technik Jiří Roupa. „Všichni splnili podmínky výběrového řízení, předložili také koncepci řízení a dalšího rozvoje nově vzniklé organizace. Vítězný kandidát byl velmi přesvědčivý,“ argumentovala Piperková.

Ke sloučení městské nemocnice se sousední záchrannou službou dojde především z ekonomických důvodů. Ostravští zastupitelé jsou přesvědčeni o tom, že fúze s nemocnicí je výhodnější než samostatné fungování záchranky. Spojení bude podle nich znamenat zvýšení kvality služeb za méně peněz.

S tím počítá i Tomáš Nykel, který k třicátému červnu odejde z nemocnice v Novém Jičíně a bude se od července naplno věnovat ostravské městské nemocnici.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?