Rath varoval před privatizací berounské nemocnice

4. 9. 2006 8:41
přidejte názor
Autor: Redakce
Odcházející ministr zdravotnictví David Rath varoval před chystanou privatizací berounské nemocnice. Podle něj je takový krok v rozporu s platným zákonem o veřejných neziskových nemocnicích. "Ministr má vážné obavy, že po prodeji nemocnice dojde k její likvidaci a následnému rozprodání lukrativních pozemků a budov tohoto zařízení," sdělilo ministerstvo ...


Praha - zdravotnictví. Mluvčí krajského úřadu Martin Kupka uvedl, že cílem je naopak stabilizovat zdravotní péči v regionu.

Oblastní nemocnice Kladno, pod jejíž správu zadlužená berounská nemocnice spadá, vyhlásila soutěž na její prodej nebo pronájem. Uzavření příslušné smlouvy se předpokládá nejpozději do 31. října tohoto roku. Kupka řekl, že kraj v současné době nemá žádnou jinou možnost, jak pro nemocnici získat peníze.

Rath své obavy vyjádřil v dopise hejtmanovi Petru Bendlovi (ODS) a současně vyzval zastupitele Středočeského kraje a představitele Berouna, aby se proti privatizaci postavili. Kupka namítl, že podmínky případného prodeje či pronájmu jsou velmi přísně nastaveny. Zájemci, který by je porušil, hrozí sankce, podotkl.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?