Ředitel Kabátek odvolal tři manažery IT

7. 10. 2015 12:24
přidejte názor
Autor: Redakce
Ředitel Všeobecné zdravotní pojišťovny Zdeněk Kabátek dnes odvolal z funkcí tři zaměstnance na různých stupních řízení Úseku informačních a komunikačních technologií VZP. Důvodem jsou pochybnosti týkající se možného střetu zájmů v návaznosti na pozice, které doposud zastávali.


Ředitel Kabátek se tak rozhodl s cílem jednoznačně vyloučit jakékoliv pochyby týkající se veřejných zakázek IT, které nyní probíhají či budou v budoucnu vyhlašovány. Všichni odvolaní ve VZP zatím nadále zůstávají.

„Jde o preventivní krok, aby nemohly být žádným způsobem zpochybňovány současné a budoucí zakázky. Co se týče zakázek z minulosti, nehodlám dělat ukvapené závěry a s případnými dalšími kroky počkám na výsledky plošného auditu, který jsem už v pondělí nařídil provést,“ řekl Kabátek.

Nařízená vnitřní kontrola se týká všech zakázek IT od roku 2006. Kabátek se stal ředitelem VZP v prosinci 2012. Pochybnosti týkající se případného střetu zájmů některých zaměstnanců VZP spadají prakticky výhradně do období před jeho nástupem.


O případu informoval Český rozhlas, zprávu najdete ZDE.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?