Ředitel: na posty primářů vypíšeme výběrová řízení

2. 3. 2011 8:18
přidejte názor
Autor: Redakce
Po odvolaném primáři Romanu Brázdilovi dojde v Karlovarské krajské nemocnici (KKN) zřejmě k dalším personálním změnám. Podle generálního ředitele Karlovarské krajské nemocnice Zdeňka Horáka bude na všechny funkce primářů KKN vypsáno v nejbližší době výběrové řízení.


„Současní primáři se do něj budou moci přihlásit. Buď tento post obhájí, nebo dojde ke změně,“ zdůraznil.

Podle krajských radních za ČSSD a KSČM není možné zakonzervovat tyto funkce v rámci vývoje vlastní osobnosti, což se týká především déle sloužících lékařů, a v nemocnici to poté bude fungovat tak, jak to ve firmě fungovat má. Výběrová řízení se podle Horáka budou opakovat každých pět let.

Radní Václav Larva (ČSSD) se v souvislosti s protesty proti odvolání Romana Brázdila pozastavil nad tím, kam až jde agresivita jedinců v nemocnici. „Chovají se jako po nás potopa. Kde je ta jistá vzdělanost a velkorysost lékařského stavu?“ žasl.

Roman Brázdil podle něj nemocnici před privatizací nebránil, ale byl odvolán pro nekompetentnost. Podle vedení kraje existuje v karlovarské nemocnici určitá skupina lékařů, kteří jsou za zenitem svého profesního života, ale chtějí mít právo do všeho mluvit. Pak by ale také měli přijmout zodpovědnost.

„Brázdilovo odvolání nemá nic společného s jeho politickými projevy. Ujeté je měl vždy. Změnilo se ale to, zda je schopen fungovat jako manažer,“ zdůraznil Larva.

Podle radního Jaroslava Bradáče (ČSSD) lékař Brázdil manažersky selhal. „Kraj se snaží v krajské nemocnici zlepšit péči a zavést pořádek. A jsme napadáni za všechny hříchy světa. Ano, ve statutárních orgánech KKN jsou politici, ale to bylo proto, že dva roky, po které zde byli odborníci, jsme neměli ředitele a nemocnice byla rozvrácena. Tohle bylo řešení. Museli jsme mít přímou vazbu. Až to dáme do pořádku, odejdeme,“ zdůraznil radní.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?