Rusnokova vláda odvolala Julínka z rady VZP,kde už od dubna nebyl

2. 8. 2013 8:26
přidejte názor
Autor: Redakce
Vláda Jiřího Rusnoka odvolala exministra zdravotnictví za ODS Tomáše Julínka z dozorčí rady Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP), ve které už od dubna nebyl, uvedly Lidové noviny (LN). Podle deníku Dnes skončil Julínkův mandát už 20. dubna, vláda tak jen doplnila volné místo. Novou členkou dozorčí rady se stane šéfka kabinetu ministra práce a sociálních věcí Františka Koníčka Luisa Petráková. Kabinet řídila i za ministryně Ludmily Müllerové (TOP 09).


„Byl vyměněn pan Julínek, který podle mého názoru nereprezentuje žádnou státní instituci, za šéfovou sekretariátu pana ministra. To považuju za naprosto logický krok v intencích správného hospodáře,“ řekl na středeční tiskové konferenci novinářům premiér.

Mluvčí VZP Oldřich Tichý LN potvrdil, že Julínkovi vypršel mandát „před pár měsíci“. Mezi některými bývalými Julínkovými kolegy informace premiéra podle listu vzbudila rozruch. „Odvolat z dozorčí rady někoho, kdo tam nesedí, to je opravdu krkolomné. Je to jednoduše další doklad toho, jak je současná vláda odborná a kompetentní,“ řekl například poslanec za TOP 09 a člen správní rady VZP Jan Farský.

Ve třináctičlenné dozorčí radě největší zdravotní pojišťovny jmenuje vláda zástupce za resorty zdravotnictví, práce a sociálních věcí a financí. Zbylé členy volí Poslanecká sněmovna.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?