Sestra z rumburské nemocnice údajně prováděla eutanazii

22. 8. 2014 8:20
přidejte názor
Autor: Redakce
Sestra z Lužické nemocnice v Rumburku prý prováděla eutanazii, ze soucitu dávala vážně nemocným pacientům větší dávky léků, a tak jim pomohla zemřít. Uvedla to Mladá fronta Dnes (MfD) s odvoláním na nejmenovaný policejní zdroj. Eutanazie je v České republice nelegální.


„Podle toho, co policisté zatím vědí, sestra plnila přání umírajících,“ píše MfD. Detaily případu odmítla nemocnice potvrdit, policejní informace však podle listu nepopřela.

Zástupci Lužické nemocnice v Rumburku na Děčínsku se k případu vyjádří na dnešní tiskové konferenci. Ve čtvrtek uvedli jen to, že v souvislosti s podezřelým úmrtím jedné z pacientek podala nemocnice trestní oznámení na jednu ze zdravotních sester.

Vedení nemocnice podle jejího ředitele Darka Švába dostalo informace o nestandardních okolnostech úmrtí pacientky na jednom z lůžkových oddělení v noci z 5. na 6. června od středního zdravotnického personálu.

Trestní oznámení padlo na sestru, která měla pacientku v péči. Žena byla okamžitě odvolána ze služby, vedení jí nařídilo dovolenou a zabránilo jí v přístupu do míst pro personál. Nemocnice následně prověřovala i některá další úmrtí pacientů.

Po vnitřním šetření okamžitě rozvázalo se ženou pracovní poměr. „Vzhledem k dalším zjištěným skutečnostem je v současné době dále šetřena možná míra pochybení či zanedbání povinnosti ze strany některého z lékařů,“ řekl ve čtvrtek Šváb.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?