Sevac má nového vlastníka. Na jak dlouho...?

13. 9. 2001 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Výrobní areál SEVAC a.s. v Bohumile u Kostelce nad Černými Lesy získala včera v dobrovolné dražbě za vyvolávací cenu 112 miliónů korun společnost Firenzia Shelf s.r.o.... Podle názoru dobře informovaných kruhů je pouze mezičlánkem v převodu objektu Sevac Bohumile na konečného vlastníka. Tím má být údajně významná zahraniční...


Výrobní areál SEVAC a.s. v Bohumile u Kostelce nad Černými Lesy získala včera v dobrovolné dražbě za vyvolávací cenu 112 miliónů korun společnost Firenzia Shelf s.r.o. Byla také jediným zájemcem o nabytí objektu, který se měl stát původně národním zpracovatelem krevní plazmy. Nikdy však nebyl funkční, ačkoliv jeho výstavba a zařízení stálo kolem miliardy korun. Jen dluh Sevac vůči největšímu věřiteli Konsolidační bance činí 770 miliónů korun.

Nového nabyvatele Sevac - firmu Firenzia Shelf zastupovala na dražbě, která proběhla v Aukční síni Naxos, advokátka z pražské pobočky kanceláře Wolf Theiss & Partners se sídlem ve Vídni. Firma Firenzia Shelf se podle Obchodního rejstříku zabývá pronájmem nemovitostí, bytů a nebytových prostor. Podle názoru dobře informovaných kruhů je pouze mezičlánkem v převodu objektu Sevac Bohumile na konečného vlastníka. Tím má být údajně významná zahraniční farmaceutická firma. (il)

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?