Sháněl léky na drogy a kradl recepty a razítka

5. 9. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Policejní rada zahájil stíhání pětadvacetiletého muže, který vykrádal mělnické lékárny, falšoval recepty a sháněl Subotex a Rohypnol ve velkém množství. Z obou léků lze vyrobit drogy...


Mělník -

Bude se zodpovídat z trestných činů krádeže, pokusu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek. Zřejmě ho čeká i trest za maření výkonu úředního rozhodnutí. Toho se dopustil, když porušil zákaz pobytu na území hlavního města vydaný mělnickým Okresním soudem.

„Obviněného zadrželi kriminalisté po pátrání, které policie provedla na základě několika vloupání do zdravotnické ordinace a do lékárny,“ uvedla mluvčí Okresního policejního ředitelství v Mělníku Nina Kopecká.

Muž se v červenci vloupal do lékárny, kam vlezl vstupními dveřmi. Odcizil peníze a tiskopisy s razítkem. Škoda dosáhla 30 tisíc korun. V srpnu předložil v jiné apatyce pozměněné recepty na Rohypnol a Subotex. Lékárnice mu však požadované medikamenty nevydala.

V nestřeženém okamžiku stačil odnést recepty. Nevítaně navštívil i ordinaci lékaře, kde se napakoval razítky a dalšími věcmi za deset tisíc korun. Nyní mu hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

Mělnický deník, 5.9.2003

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?