Silvestr byl spíše klidný, přinesl ale i oběti na životech

2. 1. 2014 7:49
přidejte názor
Autor: Redakce
Ve většině českých krajů byly silvestrovské oslavy spíše klidné, přesto došlo během poslední noci roku k tragickým úmrtím.


V Praze žena spáchala sebevraždu po hádce s manželem a policisté řešili smrtelný pád muže z okna v centru města. Pětačtyřicetiletý muž zemřel v Boskovicích na Blanensku, zástavě srdce podlehla deset minut po půlnoci čtyřiaosmdesátiletá žena v Trutnově. Smrtí řidičů skončily dopravní nehody mezi Libicí nad Doubravou a Štěpánovem na Vysočině a u Čáslavi na Kutnohorsku. Brzy ráno pak zemřel chodec u Terezína.

V Praze 10 skončila tragicky potyčka mezi manžely, která vyústila v sebevraždu pětačtyřicetileté ženy. Ta skočila z okna ve třetím patře, řekla ČTK mluvčí pražské policie Andrea Zoulová. V Petrské ulici v centru Prahy vypadl muž z okna ve třetím patře. „Utrpěl četná zranění neslučitelná se životem,“ uvedla mluvčí. Protože byla v té době v bytě větší skupina lidí, policie nevylučuje, že za smrt může někdo další.

Vážným úrazem skončilo počínání party mladých lidí v Praze 3, která kolem půlnoci posilněná alkoholem přeskakovala z balkonu na balkon. Jedenadvacetiletá dívka sportovní výkon nezvládla a propadla světlíkem. Při pádu z pátého patra si zlomila nohu a vyprostit ji museli hasiči za pomoci lezecké výbavy.

K tragické dopravní nehodě na Vysočině došlo krátce po 23:00. Mladý řidič zahynul na místě, z jeho tří spolucestujících byl jeden zraněn těžce a další dva utrpěli lehčí zranění. Jestli měl řidič v krvi alkohol, odhalí až soudní pitva. Auto dostalo v zatáčce smyk, strom se po nárazu vyvrátil.

Zhruba ve stejnou dobu došlo k tragické dopravní nehodě rovněž po nárazu do stromu ve středních Čechách. Zemřel řidič a jeho spolujezdec utrpěl vážná zranění. Muži byli ve věku 20 až 25 let, jejich totožnost zatím policisté neznají.

Při dopravní nehodě ve Velkých Pavlovicích na Břeclavsku utrpěla těžká zranění hlavy mladá žena, když řidič auta zřejmě nezvládl zatáčku. V autě cestovalo celkem šest osob. „Těžká zranění hlavy utrpěla mladá žena a v umělém spánku jsme ji museli transportovat na traumacentrum Fakultní nemocnice Brno. Další čtyři mladé ženy utrpěly zranění povrchového charakteru a pohmožděniny,“ uvedla mluvčí jihomoravských záchranářů Barbora Zuchová.

V Královéhradeckém kraji o silvestrovské noci hořely dům a chalupa na Jičínsku. Škoda u obou požárů činí asi 160 000 korun. U Máchova jezera shořela na Nový rok prázdná chata, škoda je předběžně odhadnuta na 300 000 korun.

Policisté, záchranáři a hasiči v celé zemi jako obvykle zasahovali u drobných požárů způsobených zábavní pyrotechnikou. Lékaři ošetřovali převážně lehčí úrazy, které zavinily petardy nebo zhoršená koordinace způsobená alkoholem. Policisté řešili a různé potyčky, většinou rovněž pod vlivem alkoholu.

1)
“Pojišťovně se však podařilo poprvé v její historii počet pojištěnců udržet. Velký počet pojištěnců byl získán zejména akvizicemi spojenými s projektem elektronických zdravotních knížek a projevil se zde i nový klientsky orientovaný přístup Pojišťovny. Nárůst počtu pojištěnců ve srovnání se Zdravotně pojistným plánem 2010 byl rozhodující pro překročení tvorby Základního fondu zdravotního pojištění i v okamžiku, kdy i za této situace poklesla oproti roku 2009 částka předpisu pojistného z v.z.p. o 1,3% a v porovnání s rokem 2008 dokonce o 1,8%.”
Zdroj: Výroční zpráva VZP ČR 2010 (kapitola 5.1 Základní fond zdravotního pojištění, strana 28).

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?