Skupina Agel loni hospodařila se ziskem přes 740 milionů Kč

7. 7. 2016 8:27
přidejte názor
Autor: Redakce
Skupina Agel, která v České republice provozuje síť nemocnic a dalších zdravotnických zařízení, měla za loňský rok konsolidovaný hospodářský výsledek před zdaněním 740,8 milionu korun. V roce 2014 to bylo 630,4 milionu korun.


Více než půlmiliardy korun z loňského zisku chce skupina investovat do rozvoje zdravotnických zařízení, ale také do vědeckých a výzkumných projektů, klinických studií či vzdělávacích akcí a projektů, sdělila mluvčí Radka Miloševská.

„Loňský rok potvrdil postavení skupiny Agel jako největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě, který již několik let po sobě vytváří kladný hospodářský výsledek. Tohoto dlouhodobého trendu bychom nedosahovali bez pravidelných investic do modernizace budov, nákupu technologií a obnovy zdravotnické techniky,“ uvedl předseda představenstva společnosti Ján Dudra.

Podle něj loni skupina investovala více než 550 milionů korun. K největším projektům patřilo vybudování nové budovy Kardiologického centra v Pardubicích nebo rekonstrukce centrálních operačních sálů ve Vítkovické nemocnici v Ostravě.

Kromě České republiky skupina působí od roku 2006 i na Slovensku. Loni tak ve svých zařízeních v obou zemích hospitalizovala celkem 170.000 pacientů a ambulantně bylo ošetřeno 2,5 milionu lidí. Skupina zaměstnává téměř 11.000 lidí. V České republice provozuje kromě nemocnic také polikliniky, síť lékáren, laboratoře, distribuční společnosti a další specializovaná zdravotnická zařízení.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?