Soud o vlastnictví Podřipské nemocnice včera pokračoval

25. 10. 2018 8:07
přidejte názor
Autor: Redakce
Dalším dokazováním včera před ústeckým krajským soudem pokračoval spor o vlastnictví Podřipské nemocnice. Ve sporu chce jeden ze spolumajitelů nemocnice Jakub Zavoral prodat své akcie nemocnice společnosti Penta Hospitals. Druhý spolumajitel Josef Krajník a zaměstnanci nemocnice jsou proti tomu. Zavoral si před soudem mimo jiné stěžoval, že ho do nemocnice nepustí, aby zkontroloval jednu zdejší stavební zakázku. Vedení nemocnice to popírá.


Soud byl odročen na 19. prosince, kdy chce mimo jiné vyslechnout další svědky a doplnit znalecké posudky.

Na nemocnici, která normálně funguje, uvalil soud na Zavoralův návrh nucenou správu. Zaměstnanci proti tomu koncem června protestovali před roudnickou radnicí. Lidé se bojí uzavření nemocnice a zaměstnanci žádali roudnické zastupitele o morální podporu. I včera musel předseda soudu Jiří Fellner několikrát důrazně žádat přítomnou veřejnost, která podporuje Krajníka, o klid v soudní síni.

Penta Hospitals uvedla ve vyjádření pro ČTK, že nehodlá žádná oddělení zavírat. Nemocnice v Roudnici nad Labem podle mluvčí společnosti Lenky Holé zapadá do strategie Penty. „Hodláme ji provozovat a dále rozvíjet poskytovanou zdravotní péči,“ uvedla. „Jsme přesvědčeni, že vstup naší společnosti by umožnil nemocnici další rozvoj, ze kterého budou profitovat pacienti,“ dodala.

V roce 2011 uzavřel Josef Krajník opční smlouvu, podle které měl do čtyř let prodat svůj padesátiprocentní podíl Zavoralovi. Letos v lednu prvoinstanční soud rozhodl, že smlouva platí a nabyvatelem padesátiprocentního podílu má být Zavoral, protistrana se odvolala.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?