Soud v Ostravě řeší případ nelegálního obchodu s léky na hubnutí

2. 11. 2017 7:10
přidejte názor
Autor: Redakce
Krajský soud v Ostravě řeší případ nelegálního obchodu s léky na hubnutí, které jsou v lékárnách k dostání jen na lékařský předpis.


Podle obžaloby slovenský obchodník Michal Voštinár v ostravské lékárně nakoupil několik milionů tablet, které pak rozprodal pravděpodobně narkomanům. Společně s ním jsou souzeni i další tři lidé. Lékárnice, dodavatel léků a majitel lékárny.

Obžalovaný Slovák tablety podle soudu nakupoval v Ostravě-Hrabové v letech 2014 a 2015. Ve velkém odebíral dva druhy léků, které pak odvážel na Slovensko. Podle státní zástupkyně Daniely Srbové šlo o desítky tisíc balení těchto léků v hodnotě asi 8,5 milionu korun. Lékárna na tom vydělala 1,7 milionu korun.

Léky do lékárny dodával další obžalovaný Marek Mikulík. Obžalobě čelí i majitel lékárny Hynek Navrátil, který ale k soudu nepřišel. Obžalovaná je i lékárnice Stanislava Bělková. Podle obžaloby s Voštinárem komunikovala a léky mu vydávala. U soudu včera odmítla vypovídat, předseda senátu proto přečetl její výpověď. V ní uvedla, že jí na receptech nepřipadalo nic podezřelého. Údajně vždy jednala na pokyn provozovatele prodejny. Tvrdí, že na obchodech neměla žádný profit, vždy pobírala stejnou mzdu.

Všichni čtyři čelí obžalobě z nedovoleného nakládání s omamnými a psychotropními látkami. V případě prokázání viny jim hrozí až 12 let vězení. Hlavní líčení bude pokračovat koncem listopadu. Soudce případ odročil, aby mohl vyslechnout majitele lékárny, který nedorazil.

1)
poznámka

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?