Soukromé i krajské nemocnice v Karlovarském kraji zvyšují mzdy

9. 4. 2015 8:16
přidejte názor
Autor: Redakce
Nemocnice skupiny Nemos v Karlovarském kraji zvednou od dubna mzdy minimálně o dvě procenta. Týká se to zaměstnanců nemocnic v Ostrově a Sokolově. Firma se dlouhodobě snaží udržet mzdy nad tabulkovými platy. ČTK o tom informovala mluvčí nemocnice Markéta Singerová. Krajské nemocnice v Karlových Varech a Chebu zvýšily mzdy zdravotnických zaměstnanců v únoru, zjistila ČTK.


„Personální politika skupiny Nemos je postavena na současných zaměstnancích, které se snažíme co nejlépe ohodnotit a udržovat výši jejich mezd minimálně o deset procent vyšší, než je průměr u konkurence,“ uvedl jednatel skupiny Nemos David Soukup.

Zaměstnanci obou nemocnic se od dubna dočkají zvýšení mezd minimálně o dvě procenta, někteří však na výplatních páskách najdou zvýšení i více než sedmiprocentní.

„Základní mzdy zaměstnanců skupiny Nemos se pohybují nad tabulkovými platy ve zdravotnictví, ke kterým se vztahuje tolik diskutované navýšení úhradové vyhlášky. Strategií našeho personálního oddělení je zůstat dlouhodobě nad těmito tabulkami, a proto jsme přistoupili k navýšení základních mezd všech zaměstnanců minimálně o dvě procenta,“ uvedla personální ředitelka skupiny Nemos Miroslava Bžochová.

Ošetřovatelskému personálu se podle ní mzdy zvýší ještě více, až o 7,3 procenta. Jde zejména o všeobecné sestry, všeobecné sestry se specializací, sanitáře, zdravotní laboranty a další nelékařský personál. Další bonusy mají zaměstnanci Nemosu ve formě benefitů z oblasti sportu, kultury, volnočasových aktivit nebo třeba relaxačních procedur.

Ustrnout ale nechtějí ani krajské nemocnice. „Karlovarská krajská nemocnice navýšila od února mzdy zdravotnického personálu o dvě procenta. Sestrám se navyšovaly výrazněji mzdy i v polovině loňského roku,“ řekl dnes ČTK mluvčí KKN Vladislav Podracký.

Zdravotní sestry tak měly ještě v červnu v KKN průměrnou mzdu 25.235 korun, zatímco v prosinci už 28.079 korun. KKN loni poprvé po letech skončila hospodaření v mírném zisku. Proto si může dovolit i mírné zvyšování mezd. Chce tím zároveň udržet personál a také nalákat nový. Novým zaměstnancům navíc slibuje vysoké náborové příspěvky, u sester až 50.000, u lékařů pak až 70.000 korun.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?