Soutěž na přestavbu karlovarské porodnice bude kraj dělat znovu

9. 1. 2018 7:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Karlovarská nemocnice bude napotřetí vypisovat výběrové řízení na rekonstrukci porodnice. Na investici za desítky milionů korun se kraji nedaří vybrat dodavatele, řekl krajský radní pro oblast zdravotnictví Jan Bureš (ODS).


„My už jsme měli na minulý rok připravenou rekonstrukci porodnice. Bohužel ani opakované výběrové řízení nám nepřineslo zhotovitele a budeme ho vypisovat znovu. Já věřím, že v letošním roce se povede nejen zahájit, ale i dokončit rekonstrukci porodnice,“ uvedl Bureš. Kraj má na stavební práce připraveno 50 milionů korun bez DPH.

Předchozí výběrová řízení byla zrušena proto, že u prvního se přihlásil jediný zájemce a zákon neumožňuje v takové případě zakázku zadat. V druhém případě kraj vypsal soutěž znovu a tentokrát stanovil finanční strop. Ten ale opět jediný zájemce překročil. Podle Bureše tak kraj jako vlastník Karlovarské krajské nemocnice vypíše výběrové řízení znovu a bez stanovení stropu. Projekt zřejmě náklady neodhadl správně.

Rekonstrukce porodnice je největší letošní investicí v karlovarské nemocnici. Sama nemocnice pak dělá drobnější úpravy a modernizace v řádech milionů korun. Naposledy šlo o vybudování nových prostor pro ambulance kožního oddělení.

1)
poznámka

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?