Staňte se Sestrou roku v 17. ročníku soutěže Sestra roku

22. 12. 2016 12:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Vydavatelství Mladá fronta, divize Medical Services a odborný časopis Zdravotnictví a medicína vyhlásily 17. ročník soutěže Sestra roku.


Vydavatelství Mladá fronta, divize Medical Services a odborný časopis Zdravotnictví a medicína vyhlásily 17. ročník soutěže Sestra roku. Přihlásit se nebo nominovat svou oblíbenou sestru je možné do 31. prosince 2016.

Vyhlášení výsledků soutěže Sestra roku se již potřetí uskuteční v Hudebním divadle Karlín. Tak jako v minulých ročnících se kandidáti a kandidátky mohou do soutěže přihlásit také na webových stránkách www.sestraroku.cz, kde najdou online přihlášku. Uzávěrka přihlášek je 31. prosince 2016.

Soutěž Sestra roku je tradiční událostí, která je koncipována jako poděkování sestrám a dalším nelékařským zdravotnickým pracovníkům za jejich mimořádnou a zodpovědnou práci. Záštitu nad oceněním převzala i letos Mgr. Dagmar Havlová za Nadaci Dagmar a Václava Havlových VIZE 97. Patronaci již tradičně přislíbili také zástupci Magistrátu hlavního města Prahy, Ministerstva zdravotnictví ČR a Ministerstva práce a sociálních věcí ČR. Garantem soutěže je Česká asociace sester.

Ocenění Sestra roku je udělováno ve dvou kategoriích:

● Sestra v přímé ošetřovatelské péči
V této kategorii soutěží sestry vykonávající ošetřovatelskou praxi ve všech typech zdravotnických zařízení nemocniční a ambulantní sféry a ve všech formách domácí a sociální péče.

● Sestra v managementu a vzdělávání
V této kategorii soutěží sestry, jejichž přínos k rozvoji ošetřovatelské péče v ČR spočívá především v intenzivní vzdělávací, manažerské či vědecko-výzkumné činnosti.

Redakce časopisu Zdravotnictví a medicína uděluje mimořádnou cenu:

● Čestné ocenění za celoživotní dílo v ošetřovatelství
Držitele této ceny vybírá redakce ze všech došlých přihlášek s cílem vyzdvihnout celoživotní práci nominovaného, jež představuje významný kvalitativní přínos rozvoji oboru ošetřovatelství.

Ocenění, pro které hlasuje široká veřejnost:

● Sestra mého srdce
Vítěze této kategorie lze vybírat ze sedmi finalistů obou hlavních vyhlašovaných kategorií, které zvolila odborná porota, a jednoho držitele Čestného ocenění za celoživotní dílo v ošetřovatelství, a to prostřednictvím webových stránek www.sestramehosrdce.cz, které budou pro hlasování spuštěny 1. 2. 2017. Každý hlasující může udělit hlas pouze jednomu finalistovi; v případě pochybností se počítá pouze první hlas. Vítězem hlasování se stane ten finalista, který v celkovém součtu získá největší počet hlasů.

Úplné znění pravidel soutěže je k dispozici na www.sestraroku.cz.

sestra roku

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?