Stará nemocnice Znojmo je znovu na prodej, minulý prodej nevyšel

25. 7. 2017 7:11
přidejte názor
Autor: Redakce
Jihomoravský kraj znovu nabídl ke koupi areál staré nemocnice ve Znojmě. Zájemci mohou nabídky posílat do 8. září. Do té doby musí složit i milionovou kauci. Řekl to Jiří Klement z tiskového oddělení krajského úřadu.


Kraj se snaží areál dlouhodobě prodat. Letos měl sice už domluvený prodej za 47 milionů firmě Unique Vision, která tam chtěla postavit domov pro seniory a byty, z obchodu ale sešlo kvůli závažným osobním důvodům jednatele.

Podle Klementa je záměr prodeje vyvěšen na úřední desce kraje. V případě, že zájemce nesplní některou z povinností ve smlouvě o složení a užití kauce, propadne kraji jako pokuta. Kraji propadla i záloha 600.000 korun od Unique Vision, která od koupě nemocničního areálu odstoupila v první polovině letošního roku.

O nemovitost se stará Nemocnice Znojmo, příspěvková organizace kraje, která v místě dříve sídlila. Přestěhovala se ale do nových prostor. Nemá v nich však dost místa na přemístění veškerého provozu, kvůli tomu má například infekční oddělení stále v prostorách staré nemocnice. Pokud nemocnice nebude mít jiné prostory pro infekční oddělení, musí s ní zájemce uzavřít dohodu o užívání budov i nadále.

Areál staré nemocnice je v okrajové historické části města. Vymezují ho ulice Vídeňská, Dyjská a Na Kolbišti a je začleněný do památkově chráněného území. Výměra pozemků určených k prodeji je asi 30.000 metrů čtverečních. Záměr prvního prodeje byl schválen v listopadu 2012, na úřední desce kraje byl zveřejněný zhruba desetkrát.

1)
poznámka

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?