Stát nemá výsledky pilotního programu financování domácí paliativní péče

18. 7. 2016 8:22
přidejte názor
Autor: Redakce
Stát stále nemá k dispozici výsledky pilotního programu financování domácí paliativní péče. K dispozici budou až v září proti původně plánovanému konci června. Všeobecná zdravotní pojišťovna ve spolupráci se sedmi domácími hospici program spustila loni v dubnu.


Pro domácí hospice znamená zdržení další nejistotu ohledně budoucího financování z veřejného zdravotního pojištění. Ministerstvo zdravotnictví naopak očekává kvalitnější výsledky, jak nám řekl mluvčí tohoto úřadu Ladislav Šticha.

Ladislav Šticha, mluvčí ministerstva zdravotnictví: „Pilotní projekt byl prodloužen ve snaze získat co nejpřesnější data a kvalitní analýzu, ze které bude možné vycházet. Několikaměsíční posun rozhodně nepřináší žádné velké komplikace a naopak dostane paliativní péči na kvalitativně vyšší úroveň.“

Do pilotního projektu se zapojilo celkem sedm poskytovatelů domácí hospicové péče z celého Česka. Všeobecná zdravotní pojišťovna jim díky pilotnímu projektu zatím platí zhruba 1400 korun za den. Projekt poběží do konce tohoto roku.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?