Středočeské školy si rozdělí 13 milionů Kč na asistenty pedagogů

4. 3. 2015 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Do středočeských škol a školských zařízení poputuje téměř 13 milionů korun ze státní dotace na financování asistentů pedagogů dětí se zdravotním postižením nebo sociálním znevýhodněním. Rozhodla o tom rada Středočeského kraje na dnešním zasedání, informovala ČTK mluvčí úřadu Nicole Mertinová.


„Snažíme se handicapovaným či jinak znevýhodněným žákům a studentům maximálně pomáhat nejen ve vzdělávání, ale především v začlenění mezi své vrstevníky. Každoroční dotace na tyto účely nám výrazně pomáhá,“ uvedl středočeský hejtman Miloš Petera (ČSSD).

Dotaci 12,8 milionu korun z ministerstva školství si rozdělí školy a školská zařízení zřizované Středočeským krajem a obcemi i soukromé školy.

Ministr školství Marcel Chládek (ČSSD) připravuje reformu financování regionálního školství. Minulý týden řekl, že pro spuštění reformy bude nutné navýšit sumu, kterou stát na školství vydává. Klíčové obory, které budou zásadní pro financování středních škol, by měl ze 70 procent určovat stát. Podle členky školské komise Asociace krajů ČR Věry Palkové je potřeba vyřešit také financování asistentů pedagoga, na něž jsou nyní prostředky nedostatečné.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?