Tenká tlustá čára

30. 11. 2007 8:32
přidejte názor
Autor: Redakce
Tlustá čára, kterou o víkendu na sjezdu lékařské komory udělali za svými spory ministr zdravotnictví Tomáš Julínek a prezident České lékařské komory Milan Kubek, se včera změnila ve velmi tenkou. Moc nechybělo a bylo po ní...


Stalo se to po prvním setkání Julínka s Kubkem od chvíle, kdy uzavřeli příměří. Julínek totiž znovu zpochybnil platnost voleb orgánů lékařské komory. Jak známo, Julínek chce, aby orgány byly zvoleny nadpoloviční většinou členů komory.

Kubka to naštvalo a řekl mu, že takto by nebyli zvoleni žádní představitelé do obecních zastupitelstev a dokonce ani poslanci a senátoři. „Vy sám, pane ministře, jste byl do senátorského křesla ve svém obvodu zvolen pouze dvanácti procenty voličů a já vám k tomu blahopřeji,“ řekl Kubek a napřáhl ruku k Julínkovi. Ten se ale jen usmál a ruku mu nepodal.

Po skončení brífinku se Kubek ještě obrátil k Julínkovi a řekl: „Zbytečně jste rejpal. Takhle se nikam nedostaneme.“ Ministr nereagoval. Nakonec se ale oba aktéři shodli, že se budou snažit spolu věcně diskutovat o problémech zdravotnictví.

Právo

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?