Týdeník Euro uspořádal HR konferenci s názvem: Kdo bude pracovat?

27. 2. 2017 8:24
přidejte názor
Autor: Redakce
Konference Kdo bude pracovat?, kterou uspořádalo vydavatelství Mladá fronta, její divize Euro, byla zaměřena na největší problém dnešní ekonomiky, tedy kde získat kvalitní profesionály, a jak si je udržet. Personální krize se týká rovněž segmentu zdravotnictví.


Akce se konala ve čtvrtek 23. února 2017 od 9 do 15 hodin v prostoru RADLICKÁ kulturní – sportovna. Konference byla zahájena otázkou: Nejsou lidi. Opravdu? K problematice se vyjádřili špičkoví čeští i zahraniční odborníci. Poté pokračovala krátká inspirativní vystoupení nabízející praktické informace určené pro generální, obchodní, personální ředitele a majitele firem, kteří chápou, jak náročné je starat se o nejdůležitější asset jejich společností, tedy kvalitní lidi. V současnosti totiž nabídka na trhu práce často převyšuje poptávku.

Konference, Kdo bude pracovat?, Mladá Fronta

V prvním bloku věnovanému nabírání nových zaměstnanců vystoupil nejznámější „lovec hlav“ Jan Bubeník, majitel Bubenik Partners. O svoje zkušenosti se podělil Philippe Riboton, muž, který řeší personální problémy ve střední Evropě a například personálně obsazuje nový obchod Louis Vuitton v Praze. Hovořila také Kateřina Gábová z nejvíce obdivovaného startupu, vyhledávače letenek Kiwi.com, kde se během posledních dvou let zdesetinásobil počet zaměstnanců.

Ve druhém bloku přišla na řadu otázka, jak si kvalitní lidi udržet a jak rozvíjet jejich potenciál. Účastníky v této souvislosti oslovilo vystoupení Petry Hruškové, Staffing Business Partner EMEA Google. Zajímavý byl příspěvek australského kouče Alexe Crossleyho, který u zahraničních i u českých top manažerů několik let zkoumal jejich každodenní pracovní návyky, a dokázal tak přesně určit, jaké dovednosti mají mít ti absolutně nejúspěšnější manažeři. Headhunter a bloger Matěj Matolín umožnil unikátní vhled do duše nejmladších profesionálů: Co motivuje lidi kolem dvacítky? Jak nejlépe využít jejich talent?

Ve třetím bloku vystoupili tři řečníci, kteří zodpověděli otázku: Co dělá dobrého šéfa dobrým šéfem? O zkušenosti se podělil Jan Mühlfeit, někdejší šéf evropského Microsoftu, který se dnes věnuje mentoringu. Další vystupující Tomáš Chalupa, bývalý vrcholový politik a dnes podnikatel, hovořil na téma dobrý vs. špatný šéf o vedení ministerstva a v konzultantské firmě Strategie one a nakonec vystoupil Jan Hnízdil, nejznámější propagátor psychosomatiky.

Partnerem konference je společnost LMC. Více informací najdete na: www.kdobudepracovat.cz

Konference, Kdo bude pracovat?, Mladá Fronta

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?