U VFN v Praze prasklo potrubí, desítky odběratelů byly bez vody

16. 2. 2017 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Kvůli prasklému vodovodnímu potrubí v ulici U Nemocnice u Karlova náměstí v Praze byly včera několik hodin bez vody desítky odběratelů. Při opravě ranní havárie nastaly hodinu před polednem komplikace, potrubí prasklo o 100 metrů dál.


Závada byla definitivně odstraněna včera odpoledne, řekl mluvčí Pražských vodovodů a kanalizací (PVK) Tomáš Mrázek. Dodávka vody byla přerušena i Všeobecné fakultní nemocnici, která si ale vypomáhala z vlastních zdrojů.

Podle mluvčího praskl včera v ranních hodinách vodovodní řad o průměru 125 milimetrů z roku 1880, takže to bylo zřejmě vlivem kombinace únavy materiálu a počasí.

Nemocnice podle jejího mluvčího Filipa Brože na podobné situace připravená. Ranní havárie se dotkla sedmi pavilonů. „Do pěti z nich jsme dokázali posílat vlažnou vodu z našich zdrojů. Nemuselo se nic uzavírat, odkládat,“ řekl mluvčí. PVK navíc po 09:00 přesměrovalo jiný vodovodní řad a dodávky do nemocnice se obnovily. Výjimkou byla stomatologická klinika, pavilony A10 a A11, které jsou nejvýše položené v ulici U Nemocnice. Na lůžkové oddělení se voda nosila a neakutní operace byly odloženy, uvedl Brož.

Kvůli druhé prasklině byla dodávka vody do pěti objektů dopoledne opět přerušena. Ani tak se ale nejednalo o zásadní omezení, nemocnice prý do těchto budov umí dostat vlažnou vodu z vlastních zdrojů. Odpoledne byla dodávka vody zcela obnovena.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?