Uherské Hradiště bude jednat o nákupu pozemků v areálu nemocnice

15. 4. 2015 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Uherské Hradiště hodlá jednat o nákupu pozemků v areálu tamní nemocnice. Novinářům to řekl starosta Stanislav Blaha (ODS). Uherskohradišťská nemocnice díky modernizaci svého areálu postupně uvolní takřka polovinu své rozlohy (asi 17 hektarů) pro jiné účely.


Radnice již vybrala firmu, která by měla zpracovat takzvaný regulační plán, jenž stanoví podmínky budoucího využití lokality.

„Regulační plán je velmi významným nástrojem k tomu, aby v areálu bylo to, co město potřebuje. Jsme připraveni jednat se Zlínským krajem (je majitelem nemocnice) o nabytí pozemků, protože tím by samozřejmě role a vliv města v celém procesu byla ještě významnější,“ uvedl Blaha. Dodal, že tento postup má v zastupitelstvu města podporu. „V nejbližších dnech tak zahájím jednání se zástupci nemocnice i představiteli Zlínského kraje,“ dodal Blaha.

Podle něj se areál začne měnit až za několik let. „Jednoznačnou podmínkou pro to, aby areál byl volný je to, že Uherskohradišťská nemocnice dobuduje pavilon interny. Bez toho nelze areál uvolnit. Co se samotné realizace v uvolněném prostoru týče, tam se můžeme bavit i o desítkách let. Prostor je velký a není nutné, aby byl zastavěn během několika let. Je to dlouhodobý proces,“ dodal Blaha.

Podle něj je to pro Uherské Hradiště významná příležitost, v lokalitě totiž vznikne nová část města. Podle starosty by zde měly být prostory pro bydlení, včetně rodinných domů, dále občanská vybavenost, sociální služby, potřebná infrastruktura a zeleň. Zásadní bude napojení areálu na okolí, zejména na ulici Průmyslovou a na obchvat města. „Bez toho by to nešlo, je to naprosto klíčová záležitost,“ uzavřel Blaha.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?