Uherské Hradiště získá ročně 100.000 Kč za nájem lékařského domu

22. 12. 2011 8:35
přidejte názor
Autor: Redakce
Uherské Hradiště bude od příštího roku inkasovat roční nájem 100.000 korun za pronájem lékařského domu v centru města. Radnice uzavřela před lety smlouvu, podle níž měla dostávat podíl ze zisku tamních ordinací. V obchodních společnostech je ale zisk mnohdy imaginární, proto město přistoupilo k dohodě o konkrétní výši nájmu, řekl novinářům místostarosta Stanislav Blaha (ODS).


„Město mělo od loňského roku dostávat podíl na zisku, který samozřejmě vychází z hospodaření obchodní společnosti, jež tyto prostory využívá. To je skutečně záležitost, která je velmi těžce hmatatelná a může být každý rok jiná. Takže jsme rádi, že jsme po korektním jednání došli ke shodě na částce, kterou bude město pravidelně inkasovat,“ poznamenal Blaha.

Nová nájemní smlouva navazuje na původní smlouvu z roku 1992, která pronajímala objekt, jenž nebyl v dobrém technickém stavu, až do roku 2072. Tehdejší vedení radnice chtělo podle Blahy řešit jeho neutěšený stav dlouhodobým pronájmem s tím, že společnost Městská poliklinika u sv. Alžběty jej zrekonstruuje. „Myslím si, že se to podařilo. Tato budova je ozdobou Uherského Hradiště,“ dodal Blaha.

Smlouva podle místostarosty nadále platí do původně dohodnutého roku 2072. „V roce 2072 se udělá posudek. Pokud dojde ke zhodnocení budovy, dojde mezi stranami k finančnímu vyrovnání. Objekt však zůstane majetkem města,“ doplnil Blaha. Městská poliklinika u sv. Alžběty v objektu stojícímu naproti Slováckého divadla provozuje lékařský dům a lékárnu.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?