ÚOHS posuzuje koupi nemocnic a ambulancí Nemos Pentou

28. 6. 2017 7:09
přidejte názor
Autor: Redakce
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) začal posuzovat koupi zdravotnické sítě Nemos investiční skupinou Penta.


Penta koupila většinový podíl v Nemos Group, která je provozovatelem nemocnic Sokolov a Sušice a sítě ambulancí Nemos Ambulance v Karlovarském kraji a vlastníkem Nemocnice Ostrov a polikliniky NEMOS v Karlových Varech. ÚOHS by měl transakci schválit do měsíce.

Penta podle oznámení na webu úřadu získala možnost výlučně kontrolovat společnost Medica Healthworld Hospital, a jejím prostřednictvím Nemos Group. „Vstup silného investora s mezinárodními zkušenostmi ve zdravotnictví je pro nemocnice Nemosu dobrou zprávou. Jsem si jistý, že tento krok prospěje jak vlastním zdravotnickým zařízením, tak našim zaměstnancům, a zejména pak našim pacientům,“ uvedl už dříve spoluvlastník a jednatel Nemos Group David Soukup.

Penta ve střední a východní Evropě už úspěšně realizovala řadu zdravotnických projektů. Vedle lékáren se zaměřuje také na provozování nemocnic a zdravotnických zařízení, na Slovensku je součástí jejího portfolia i zdravotní pojišťovna. „Od vstupu do společnosti Nemos už můžeme mluvit o postupném budování sítě nemocnic i v České republice,“ uvedl investiční ředitel Penty Václav Jirků.

Penta je středoevropská investiční skupina založená v roce 1994. Vedle zdravotnictví působí ve finančních službách, výrobě, maloobchodu či na realitním trhu. Její portfoliové společnosti zaměstnávají více než 32.000 lidí a hodnota aktiv skupiny dosáhla v roce 2016 celkem 8,5 miliardy eur. Penta působí ve více než deseti zemích Evropy a má svoje zastoupení v Praze, Bratislavě a Varšavě.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?