ÚOHS zrušil výběr vítěze tendru v brněnské nemocnici

10. 2. 2016 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zrušil výběr vítěze tendru s předpokládanou cenou 48,7 milionu korun na modernizaci a obnovu přístrojového vybavení traumatologického centra Fakultní nemocnice Brno. Rozhodnutí je pravomocné, nemocnice se proti němu neodvolala.


ÚOHS to uvedl na svém webu.

Zakázku nemocnice vypsala loni. Vybrala nabídku pražské společnosti Suppmed. Společnost ale podle ÚOHS nesplnila podmínky zakázky a měla být vyřazena.

„Jsme přesvědčeni o tom, že jsme v této zakázce nepochybili také vzhledem k tomu, že jsme vybrali firmu Suppmed, která nabízela stejně kompatibilní přístroj a ještě o půl milionu korun levnější,“ řekl dnes ČTK ředitel nemocnice Roman Kraus.

Přesto se ale podle něj nemocnice proti rozhodnutí antimonopolního úřadu odvolávat nebude. V praxi to znamená, že musí vítěze vybrat znovu.

Projekt obnovy přístrojového vybavení traumatologie začal už před dvěma lety. Nemocnice už získala například jedno rentgenové rameno, dva pojízdné rentgenové přístroje nebo ultrazvuk. Na traumatologii lékaři ošetřují hodně pacientů s poraněním pohybového aparátu. Zvláště pro tyto operace se podle nemocnice jevila potřeba modernizovat nebo obnovit zastaralé nebo nefunkční přístrojové zázemí jako zásadní.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?