ÚVN bude mít ambulantní centrum pro vojáky

4. 9. 2012 7:28
přidejte názor
Autor: Redakce
V Ústřední vojenské nemocnici v Praze dnes zahájí provoz nové Centrum ambulantní zdravotní péče. Má sloužit hlavně potřebám armády a dalších bezpečnostních složek. Centrum spadá do programu Zelená cesta, který má vojákům zajistit přednostní objednání a ošetření ve vojenské nemocnici. Slavnostního otevření se zúčastní ministr obrany Alexandr Vondra, náčelník generálního štábu Petr Pavel a ředitel nemocnice Miroslav Zavoral.


Pro vojáky budou vyčleněny nové ambulance a služby budou rozšířeny i pro další ozbrojené složky. V centru se nacházejí ambulance praktického lékaře, interní, kožní, neurologie, chirurgických oborů i stomatologická ambulance, sdělil ČTK Vladimír Lukovský z tiskového odboru ministerstva obrany.

Po slavnostním otevření nového centra bude v atriu nemocnice následovat vernisáž výstavy fotografií nazvané Život s nadějí a zahájení projektu Armáda dává naději. Cílem projektu je získat nové dárce kostní dřeně z řad vojáků i občanů. Na projektu kromě ministerstva obrany, armády a nemocnice spolupracují Nadace pro transplantace kostní dřeně a Český národní registr dárců dřeně.

Výstavy fotografií rotného Tomáše Johanidese a spoluautorky majorky Jolany Fedorkové se zúčastní také dvojnásobná olympijská vítězka Barbora Špotáková.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?