Uzavřená nemocnice v Plané na Tachovsku je znovu na prodej

22. 8. 2007 8:19
přidejte názor
Autor: Redakce
Pět let uzavřená nemocnice Planá je znovu na prodej. Věřitelský výbor zdravotnického zařízení v konkurzu rozhodl, že odstoupí od smlouvy s Západočeskou nemocnicí Planá, která několik měsíců deklarovala, že zařízení koupí a hodlá do něj vložit 100 milionů korun do čtyř oddělení, lázní, luxusnějších lůžek a bytů pro seniory. ZNP ale nezaplatila 46 milionů korun a podruhé jí propadla dvoumilionová kauce...


Planá - řekl konkurzní správce Jan Špelina.

Šéf ZNP dnes ČTK ani správci nebral telefon. Minulý pátek uvedl, že uspořádá tiskovou konferenci; zatím se tak nestalo.

„Odesílám jednostranné odstoupení od smlouvy, která tím zaniká. ZNP je definitivně vyřazena ze hry,“ řekl správce. Do konce týdne podá krajskému soudu návrh na svolání věřitelského výboru, který by projednal návrhy dalších dvou zájemců. „Soud je pozve na jednání. Pokud se objeví další, může se jednání s věřitelským výborem a státním zástupcem zúčastnit,“ dodal Špelina. O kupci rozhodne okamžitě věřitelský výbor. Správce předpokládá jednání na soudu do dvou týdnů.

Mostecká realitní akciová společnost chce zaplatit za nemocnici o něco menší kupní cenu naž ZNP už při podpisu smlouvy. Firma s vysokým základním jměním spolupracuje s britskou společností z Prahy. Třetím zájemcem je pražská realitní a dražební firma Bussmark, resp. společnost FFUS. Pokud by nabídky věřitelský výbor odmítl, prodávala by se areál po částech.

Tachovsko nemá nemocnici jako jediný z okresů v Česku. ZNP chtěla začít léčit od začátku roku 2008. ZNP, která jednala s 12 investory, už údajně do projektu vložila 18 milionů Kč.

Koncem června prodal správce za sedm milionů korun ubytovnu s 50 pokoji vně areálu. Převzala ji plzeňská firma All Design, brzy tam začnou stavební úpravy. Objekt bude nadále sloužit jako ubytovna, zejména pro dělníky z nedalekých průmyslových zón.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?