V Česku začala jarní sbírka na pomoc těžce nemocným dětem

20. 3. 2018 7:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Obecně prospěšná společnost Život dětem v Česku zahájila své tradiční jarní Srdíčkové dny na pomoc těžce nemocným dětem. Lidé si při nich mohou do pátku koupit od dobrovolníků v ulicích za 30 korun magnetky nebo propisky s logem akce.


Vybrané peníze pak mimo jiné přispějí na léčbu pětileté Elišky, která má dětskou mozkovou obrnu a je tváří letošní jarní sbírky. Sdělila to ředitelka organizace Maria Křepelková. Společnost Život dětem pomáhá nemocným, handicapovaným a opuštěným dětem, které se ocitnou v obtížné životní situaci a potřebují odbornou pomoc, od roku 2000.

Srdíčkové dny pořádá třikrát do roka, vedle jara i na podzim a v zimě. Vedle nich organizuje i další sbírkové a dobročinné akce a díky všem těmto aktivitám poskytla dětem pomoc za více než 200 milionů korun. Letos na jaře přibudou k jejím dosavadním akcím tři nové. V sobotu 14. dubna se v její prospěch bude konat v kulturním domě Krakov v Praze 8 bleší trh a 7. května v pražském divadle Hybernia koncert „Srdce pomáhá“, při kterém vystoupí řada českých muzikálových herců.

„Širokou veřejnost bychom rádi ještě pozvali na charitativní štafetový půlmaraton VolšoHEC RUN otevřený všem, kdo rádi běhají a pomáhají. Akce proběhne v sobotu 26. května v jihomoravské Jedovnici,“ doplnila Křepelková. Výtěžek připadne ve prospěch dvou vážně nemocných dětí z Brna.

1)
poznámka

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?