V Lanškrouně plánuje investor stavbu nového zubního střediska

12. 6. 2018 7:10
přidejte názor
Autor: Redakce
V Lanškrouně na Orlickoústecku nejspíš bude nová zubní poliklinika. Zastupitelé ve středu projednají prodej pozemku. Středisko bude na Pivovarském náměstí, jeho podobu investor konzultuje s městským architektem. Řekl to starosta Radim Vetchý (Lanškrounské fórum).


Záměr město vítá, zubařů je obecně nedostatek, lidé z Lanškrouna musejí dojíždět na ošetření i do jiných měst. Investor, kterým je místní zubař Aleš Bílý, chce mít v objektu asi čtyři ambulance, chirurgický sál pro další odborné výkony a zubní laboratoř, uvedl Jiří Švarc z městského odboru investic a majetku.

Vzhled budovy konzultuje s městským architektem Milanem Košařem, aby se na náměstí hodila. Stavba náměstí uzavře. Nyní tam hlavně parkují auta. Prodej pozemku za 2,1 milionu korun schválila městská rada, metr čtvereční prodává za 2100 korun.

„Investor musí do 18 měsíců od stavebního povolení dovést stavbu do fáze prvního nadzemního podlaží, a to včetně stropu. Budova má mít dvě nadzemní podlaží. Zatím je projekt ve fázi studie,“ řekl Švarc.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?