V Mladé Boleslavi skončila výstavba onkologického pavilonu

3. 12. 2015 8:14
přidejte názor
Autor: Redakce
Mladoboleslavská Klaudiánova nemocnice dokončila výstavbu nového pavilonu, který bude sloužit hlavně pro oddělení onkologie, nukleární medicíny a pro pacienty, kteří dochází na dialýzu. Pavilon za 112 milionů korun je zkolaudován, nyní se vybavuje potřebným zařízením.


ČTK to řekla mluvčí nemocnice Kamila Hamáčková. Skoro 40 milionů korun na výstavbu pavilonu uhradí evropské fondy, 51 milionů zaplatila nemocnice a zbytek je financován úvěrem.

Mladoboleslavská nemocnice začala pavilon stavět začátkem letošního roku na místě původního onkologického oddělení, které bylo zbouráno. Budova má čtyři podlaží, do prvního se v následujících týdnech přestěhuje oddělení nukleární medicíny. „Jakmile se přestěhuje první oddělení, tak bychom udělali slavnostní otevření spojené se dnem pro veřejnost,“ řekla Hamáčková. Oddělení nukleární medicíny mělo v minulosti problém se svou polohou, protože bylo opakovaně vyplavováno. Pacienti zde docházejí na různá vyšetření.

Onkologické oddělení v Mladé Boleslavi eviduje několik set pacientů a jejich počet stále roste. Desítky z nich docházejí pravidelně na chemoterapie. Nejčastěji jsou to pacienti s rakovinou prsu, plic a tlustého střeva.

Ve středních Čechách se v programovacím období, které letos končí, investovalo z evropských fondů do nemocnic přibližně 1,5 miliardy korun.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?