V Ostravě vznikne nové zařízení pro lidi s poruchami paměti

11. 12. 2014 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
V Ostravě bude nové zařízení, kde najdou trvalý domov lidé s poruchami paměti, jako je Alzheimerova choroba či jiné druhy demence. Přestavbou objektu v Rolnické ulice v městské části Nová Ves vznikne 12 lůžek v jedno- a dvoulůžkových pokojích. ČTK to řekla Lenka Waszutová, mluvčí Slezské diakonie, která bude zařízení provozovat.


Přestavba začne tento měsíc a domov se zvláštním režimem by pro klienty mohl fungovat od dubna 2016. Měl by sloužit zejména pro obyvatele Ostravy. Zařízení bude určeno lidem, pro které už není vhodná terénní služba nebo ambulantní péče a potřebují kvůli své nemoci nepřetržitou pomoc.

„Služba se zvláštním režimem nabídne uživatelům domov, péči a laskavost, odbornost a důstojné místo pro život,“ uvedla Waszutová. Slezská diakonie už nyní v objektu nabízí několik svých sociálních služeb, například odlehčovací služby či poradenství.

Stavba by měla být hotova do konce příštího roku, následovat bude vybavení objektu, u něhož je i zahrada. Slezská diakonie na přestavbu za více než 25 milionů korun získala peníze ze švýcarsko-českého fondu spolupráce.

Cílem Slezské diakonie je vytvořit zařízení rodinného typu, kde se nemocní budou moci i nadále setkávat se svými blízkými a které jim alespoň částečně nahradí domácí prostředí.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?