Vary i Sokolov již řekly ano chebské radioterapii

8. 6. 2001 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
...Jak ředitel karlovarské okresní nemocnice, tak i jeho kolega ze Sokolova počítají s tím, že i v budoucnu zůstane Okresní nemocnici v Chebu radioterapie s celokrajskou působností. To nám včera potvrdil také psycholog PhDr. Ján Pobežal z Chebu, který je spolu s dalšími zástupci z Chebska...


CHEB - Z dobrých zdrojů jsme se dozvěděli potěšující zprávu. Jak ředitel karlovarské okresní nemocnice, tak i jeho kolega ze Sokolova počítají s tím, že i v budoucnu zůstane Okresní nemocnici v Chebu radioterapie s celokrajskou působností. To nám včera potvrdil také psycholog PhDr. Ján Pobežal z Chebu, který je spolu s dalšími zástupci z Chebska - ředitelem okresní nemocnice inženýrem Milanem Buršou a MUDr. Františkem Matějovičem - členem nově ustanovené zdravotní komise zastupitelstva Karlovarského kraje.

„Naše komise dostala za úkol připravit koncepci zdravotnictví nového kraje a jeho orgánům již doporučila vyhlášení výběrového řízení na zpracovatele koncepce. Základní zadání: tři stávající okresní nemocnice, každá s určitou prioritou,“ uvedl dr. Pobežal.

Nutnou podmínkou k tomu, aby mohlo radioterapeutické oddělení v chebské nemocnici fungovat na úrovni, na jakou je připraveno, je podle dr. Pobežala zakoupení lineárního urychlovače. Tento ozařovací přístroj, který ničí nádory s větší přesností a s menší škodlivostí pro pacienta, stojí asi 40 milionů korun, když dalších pět milionů si mají vyžádat související stavební úpravy.

„Ano“ již tedy do budoucna dostaly jak samotná chebská nemocnice, tak i její radioterapie a podle posledních zpráv z Prahy i lineární urychlovač. A to je jistě po řadě nepovzbudivých zpráv ze zdravotnictví na Chebsku určitě potěšující.

MARTINA KUŽELOVÁ, Chebský deník, 8.6.2001

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?