Ve Slavičíně a Karolince vzniknou stanoviště záchranné služby

28. 8. 2012 8:01
přidejte názor
Autor: Redakce
Ve Slavičíně na Zlínsku a Karolince na Vsetínsku vzniknou nová výjezdová stanoviště zdravotnické záchranné služby. Jejich zřízení schválili krajští radní, města také dostanou k tomuto účelu dotaci, informovala ČTK mluvčí krajského úřadu Gabriela Sýkorová Dvorníková.


Do nově zřízeného stanoviště v Karolince se přestěhuje záchranka ze sousedního Nového Hrozenkova. „Výhodou tohoto řešení je koncentrace složek Integrovaného záchranného systému do jednoho místa,“ uvedl hejtman Stanislav Mišák (ČSSD) s tím, že v blízkosti mají základnu policisté i hasiči. Záchranáři budou mít navíc v Karolince mnohem lepší podmínky. Nová stavba přijde na sedm milionů korun, kraj na ni přispěje 3,5 milionu Kč, zbytek zaplatí město.

Ve Slavičíně nyní využívá záchranka prostory ve vlastnictví města. Vozidla však parkují celoročně na prostranství před budovou, protože v objektu chybí garáž. Počítá se tedy s výstavbou dvou garážových stání a prostoru pro mytí a desinfekci asi za 440 tisíc korun. Kraj na tyto účely uvolní 350 tisíc korun.

Letos na jaře se otevřela nová stanice záchranky v Uherském Hradišti za 32 milionů korun. Ve Zlínském kraji je podle krajské radní zodpovědné za zdravotnictví Hany Příleské (ČSSD) síť záchranných služeb téměř kompletní. Chybí už jen jedno či dvě stanoviště v okrajových částech kraje v okolí obcí Starý Hrozenkov a Suchá Loz. V posledních letech se nových prostor dočkali záchranáři ve Zlíně, Uherském Brodě, Valašském Meziříčí a v Bystřici pod Hostýnem.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?