Ve vsetínské nemocnici začala modernizace centrální sterilizace

16. 8. 2013 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Ve vsetínské nemocnici začala modernizace centrální sterilizace, která již neodpovídala současným potřebám. Po opravě se změní celková dispozice oddělení, vzniknou nové rozvody, budou vyměněna okna a obměněna zdravotnická technologie.


Investorem stavby, která si vyžádá asi 14,5 milionu, je Zlínský kraj. Vsetínská nemocnice uhradí dodávku zdravotnických technologií a vnitřní vybavení za dalších asi 6,5 milionu korun, sdělila ČTK mluvčí nemocnice Lenka Plačková.

Rekonstrukce by podle ředitele nemocnice Martina Metelky měla díky změně prostorové dispozice přinést nejen nové vybavení, ale i výrazné provozní úspory.

Nemocnice předala oddělení stavbařům v pátek. „Záhy byly zahájeny potřebné demoliční práce. Bourají se podhledy, příčky. Údržbáři vystěhovali parní sterilizátory a ostatní zdravotnickou techniku a vybavení, které již nebude využíváno,“ uvedl vedoucí technického odboru nemocnice Čestmír Čech.

Práce potrvají asi čtyři měsíce. Provoz operačních sálů, které jsou na sterilizaci závislé, se v prvním týdnu zastavil, od pondělí bude pokračovat. Nemocnice bude ke sterilizaci využívat náhradní prostory.

„První týden jsme využili k vymalování operačních sálů, k pravidelné elektroúdržbě, revizím a dílčím opravám. Ale také k přípravě náhradních prostor, kde bude v následujících týdnech sterilizace probíhat za pomoci flash sterilizátorů a nového plazmového sterilizátoru,“ řekl Čech.

Stavební práce se odehrávají v místech, která nejsou pacientům přístupná, do jejich části nezasáhnou. „Snad s výjimkou hluku, který však při stavebních pracích není možno eliminovat,“ dodal Čech.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?