Ve zlínské nemocnici neustále přibývá porodů

19. 7. 2018 6:55
přidejte názor
Autor: Redakce
Gynekologicko – porodnické oddělení Krajské nemocnice T. Bati hlásí v letošním roce nárůst porodů. Od začátku roku se do půlky července narodilo o 89 dětí více než v roce 2017.


V roce 2017 se ve stejném časovém období, to znamená od ledna do půlky července, narodilo celkem 1270 dětí. Letos jich bylo 1359. V některých červencových dnech měli porodníci obzvláště napilno, například 12. července řešili 12 porodů, den poté jich bylo hned 13. Zajímavým extrémem byla neděle 15. července, kdy naopak nerodil nikdo. To se v letošním roce stalo vůbec poprvé. „Nás těší, že stále více rodiček vyhledává zlínskou porodnici, i když je to samozřejmě náročné pro celý porodnický tým, a to jak fyzicky, tak psychicky. Snažíme se pro rodičky zajistit co největší komfort, při extrémních denních počtech porodů se však někdy stane, že musíme maminky uložit i na přistýlky. Vzhledem k tomu, že většina z nich je propuštěna po 48 hodinách od porodu, se však situace vždycky zvládne,“ konstatovala MUDr. Marcela Henčlová z Gynekologicko – porodnického oddělení KNTB a dodala: „V dohledné době bude navíc oddělení vybaveno novými lůžky pro pacientky. Získáme také nové přístroje pro monitorování plodu, což bude pro rodičky velmi komfortní – nebudou muset ležet připojené k přístroji KTG, ale budou se moci volně pohybovat a s monitorem jít dokonce i do koupele.“

Také v letošním roce volili rodiče dětí narozených ve zlínské porodnici nejčastěji tradiční jména. U holčiček to byly Anna, Ema a Julie, u chlapců Jakub, Vojtěch a Adam. Našly se však i výjimky, a to jména jako Raja, Tiffany nebo Frederik.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?