Veselka: Vedení nemocnice není přece žádná trafika!

17. 8. 2011 6:10
přidejte názor
Autor: Redakce
Převezme ředitel libereckého dopravního podniku Jiří Veselka jednou otěže krajské nemocnice? A bude mu dělat ekonomického náměstka bývalý primátor Jiří Kittner?


Stále jen v rovině spekulací, dohadů a domněnek se pohybují zprávy o tom, že by se měl v budoucnu stát generálním ředitelem Krajské nemocnice Liberec nynější šéf dopravního podniku Jiří Veselka (USZ).

Pokud by se ale tak stalo, rád by viděl na postu ekonomického náměstka nemocnice bývalého dlouholetého primátora Jiřího Kittnera (ODS). Ten se ovšem dosud do výběrového řízení na tuto funkci nepřihlásil.

„Nebudu přes média říkat, jestli se do výběrového řízení na ekonomického náměstka přihlásím. Mám ještě čas,“ podotkl Jiří Kittner předevčírem na otevření výstavy Tramvaj v pasáži. Do výběrového řízení se mohou zájemci přihlásit do konce srpna, nový ekonomický náměstek by měl nastoupit do funkce k prvnímu říjnu.

Jiří Veselka, který se stal nedávno členem představenstva nemocnice, přiznal, že toto zdravotnické zařízení považuje za svou srdeční záležitost. Pracoval zde ještě před svým vstupem do komunální politiky, v letech 1989 až 1999.

„Post generálního ředitele nemůže jen tak někomu spadnout do klína. Měl by si jej dotyčný člověk nějak zasloužit,“ zdůraznil ředitel Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou. „Zatím jsem byl zvolený do představenstva, kde je mým úkolem zlepšit strategii řízení nemocnice,“ doplnil s tím, že podle jeho názoru po zdravotnické stránce není krajské nemocnici co vytýkat. Dozorčí radu nemocnice, která volí představenstvo, jmenuje valná hromada, složená ze zástupců akcionářů.

Hlavní slovo má jako většinový vlastník Liberecký kraj, menší město Liberec. Na kraji i městě vládne ČSSD, na městě spolu s USZ.

„Jiří Kittner je pracovitý, a navíc ekonom. Ekonomický náměstek nemocnice není žádnou trafikou pro bývalé politiky, je to náročná funkce. On by ji zvládl.
Muselo by to ale být politicky přijatelné,“ doplnil Veselka.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?