Vítkovická nemocnice v Ostravě buduje endoskopické pracoviště

9. 10. 2015 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Vítkovická nemocnice v Ostravě začala v těchto dnech budovat endoskopické pracoviště, jehož výstavba za 17 milionů korun bude dokončena v prosinci. Centrum vzniká v dosud méně využívaných prostorách v šestém podlaží pavilonu G, kam se pracoviště přestěhuje z přízemí.


Nové prostory poskytnou především komfortnější zázemí i větší prostor pro sály či dekontaminační místnost pro mytí a sušení přístrojů, uvedla mluvčí nemocnice Radka Miloševská.

„Vše směřujeme k tomu, aby měl pacient maximální komfort od příchodu na pracoviště až po propuštění a aby byla zajištěna jeho maximální bezpečnost. K tomu slouží velká čekárna a recepce se zázemím, velký dospávací pokoj s monitorováním pacientů po složitých výkonech, často prováděných v celkové anestezii a moderní místnost pro očistu endoskopů. Podstatně se zkrátí čekací doby na tato vyšetření, což je například v případě ošetření nádorů trávicí trubice zásadní,“ uvedl primář Centra péče o zažívací trakt Ondřej Urban.

Projekt počítá také se speciální technickou místností, kde bude zázemí pro živé přenosy ze sálů na různé konference. „Nové prostředí bude komfortnější také pro studenty lékařských fakult a středních zdravotnických škol, kteří k nám docházejí na praxi. Ti zde budou mít k dispozici také své zázemí,“ uvedl Urban.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?