Vsetínská nemocnice získala certifikát o národní akreditaci

23. 2. 2007 8:40
přidejte názor
Autor: Redakce
Komise oficiálně potvrdila rozhodnutí inspektorů, kteří zde provedli auditní šetření v polovině ledna, a Nemocnice Vsetín se tak zařadila mezi prvních deset nemocnic v republice, které získaly národní akreditaci...


Vsetínská nemocnice se stala držitelem certifikátu o udělení akreditace Spojené akreditační komise České republiky.

Komise oficiálně potvrdila rozhodnutí inspektorů, kteří zde provedli auditní šetření v polovině ledna, a Nemocnice Vsetín se tak zařadila mezi prvních deset nemocnic v republice, které získaly národní akreditaci.

Pro nemocnici i její pacienty je tento výsledek jednoznačně pozitivní. „Pro zaměstnance to znamená ocenění práce a úsilí, které vynaložili při přípravách na akreditační šetření, ale také obrovský závazek do budoucna. Pro pacienty je to zase určitá záruka, že péče, kterou naše nemocnice poskytuje, je bezpečná a kvalitní, přestože prostředí není vždy ideální a nejmodernější,“ vysvětlila manažerka kvality Magdalena Stejskalová.

Současně s certifikátem obdrželo vedení nemocnice rovněž závěrečnou zprávu o zjištěních v rámci provedeného akreditačního auditu. Získání akreditace navíc představuje nikdy nekončící práci.

„Díky akreditačnímu šetření dnes již víme, že většinu činností vykonáváme dobře a procesy kvality máme nastaveny. Je třeba však ještě zapracovat na jejich usazení v praxi a také na doladění některých drobností, abychom v létě opět obhájili certifikát ISO 9001 a v příštím roce uspěli při reakreditaci,“ doplnila Stejskalová.

Podle informací Spojené akreditační komise České republiky patří Nemocnice Vsetín svou velikostí spíše k větším nemocnicím, které národní akreditaci mají. Mezi akreditovaná pracoviště patří Masarykův onkologický ústav v Brně, Nemocnice Prostějov, Nemocnice Písek a další.

Zájem o akreditaci jako takovou však neustále roste a je velmi pravděpodobné, že v budoucnu to bude jeden ze standardních ukazatelů kvality zdravotnického zařízení jako celku.

Právo

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?