Výběrové řízení na funkci ředitele Nemocnice TGM vyhrál Pavel Baláš

8. 4. 2005 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Ředitelem Nemocnice TGM v Hodoníně se s největší pravděpodobností stane 35letý inženýr Pavel Baláš. Právě jeho ve čtvrtek v Radě kraje k jmenování doporučila výběrová komise, před niž předstoupili celkem čtyři z původních pěti uchazečů o tento post...


„Pokud vítěz výběrového řízení bude radou schválen, pak by se své funkce mohl ujmout už prvního května,“ řekl ve čtvrtek bezprostředně po skončení tříhodinové práce komise s uchazeči krajský radní František Adamec.

Podle něj nový potenciální ředitel má dostatek zkušeností, neboť nejdříve v kyjovské a poté i v hodonínské nemocnici zastával funkci náměstka pro hospodářskotechnickou službu. K jeho erudici přispělo i pětileté působení v brněnském Masarykově onkologickém ústavu.

„Zná dobře situaci a jeho návrh na řešení problematiky v hodonínském lůžkovém zařízení byl velmi reálný,“ řekl Adamec, který se domnívá, že Baláš bude i dobře komunikovat, a to jak s managementem nemocnice, tak i s městem a krajem. Jeho vyjádření se nám včera získat nepodařilo.

Jak však uvedl krajský radní, zlepšení situace jak v kyjovské nemocnici, kde se vedení už ujal Igor Kalix, tak v hodonínském zařízení, nezávisí jen na samotném řediteli.

„Jsme si vědomi toho, že nezbytná je i naše úloha,“ řekl Adamec a dodal, že nemocnice je třeba z krize vyvést důslednou analýzou rozsahu zdravotní péče i dohodami o rozdělení činnosti mezi oběma v okrese existujícími nemocnicemi.

„Některé činnosti jsou vykonávány nepříliš často, a mnohdy i neefektivně, a mohou být tudíž problematické i po stránce kvality. Tady vidíme klíč k řešení situace, neboť pouhá úsporná opatření stabilizaci nemocnic nepřinesou,“ sdělil Adamec některé myšlenky, na nichž se shodl s nově vybraným kandidátem na hodonínského ředitele.

Bohuna Mikulicová, Rovnost - Deník Slovácka

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?