Výcviková střediska záchranářů si rozdělí miliardu na modernizaci

1. 4. 2016 8:20
přidejte názor
Autor: Redakce
Výcviková a vzdělávací střediska záchranářů v Česku mohou získat na dotacích více než miliardu korun na modernizaci. Výzvu k podávání žádostí o podporu vyhlásilo ministerstvo pro místní rozvoj, zájemci mohou o peníze žádat od letošního 15. dubna do 31. prosince 2018.


ČTK to oznámil mluvčí ministerstva Vilém Frček.

Peníze mohou posloužit třeba na stavební úpravy a technické vybavení středisek, výukový software nebo pomůcky. O dotace mohou žádat hasiči, policisté, různé státní organizace zajišťující vzdělávání složek integrovaného záchranného systému či kraje jako zřizovatelé zdravotnických záchranných služeb.

Na modernizaci výcvikových a vzdělávacích center je určeno 869 milionů korun z Evropského fondu pro regionální rozvoj a až 153 milionů ze státního rozpočtu na spolufinancování. Výzva byla vyhlášena v rámci Integrovaného regionálního operačního programu (IROP), ve kterém je také od konce loňského roku mimo jiné přes 1,75 miliardy korun na techniku pro záchranáře.

Loni vyhlásilo ministerstvo pro místní rozvoj v rámci IROP dohromady 19 výzev v celkové hodnotě přes 37 miliard korun. Podpora je směrována do všech krajů České republiky kromě hlavního města Prahy.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?