Výhrůžka bombou v pražském IKEM způsobila škodu půl milionu korun

9. 10. 2012 8:04
přidejte názor
Autor: Redakce
Škodu půl milionu korun způsobilo v srpnu anonymní nahlášení bomby v pražském Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM).


Policisté nyní zadrželi čtyřiačtyřicetiletého muže, který prý bombou vyhrožoval. Na policejním webu to včera oznámil mluvčí policie Jan Daněk. Podezřelému může soud za šíření poplašné zprávy uložit pět let vězení a náhradu škody.

Anonym 27. srpna zavolal na tísňovou linku, že je v IKEM bomba. Na místo pak vyrazili hasiči a policisté, včetně expertů na výbušniny se speciálně cvičeným psem. Na více než hodinu byl přerušen provoz zařízení, zastaveny všechny léčebné výkony a evakuována část pacientů a personálu. „Prohlídkou objektu nebylo potvrzeno, že se oznámení zakládá na pravdě. Zásahem složek integrovaného záchranného systému a přerušením provozu zdravotnického zařízení však vznikla škoda přesahující půl milionu korun,“ sdělil Daněk.

IKEM je největším specializovaným klinickým a vědeckovýzkumným pracovištěm v ČR. Provádí až 58 procent transplantací v Česku. O pacienty se stará přes 300 lékařů a zhruba 620 zdravotních sester.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?